Read Ne dao Bog većeg zla by Goran Tribuson Free Online


Ebook Ne dao Bog većeg zla by Goran Tribuson read! Book Title: Ne dao Bog većeg zla
The author of the book: Goran Tribuson
ISBN 13: 9789531960298
Language: English
Edition: Mozaik knjiga
Date of issue: 2002
ISBN: 9531960291
Format files: PDF
The size of the: 16.11 MB
City - Country: No data
Loaded: 1530 times
Reader ratings: 4.1

Read full description of the books:Priča romana Ne dao Bog većeg zla prati vrijeme odrastanja glavnog lika Siniše Ančića od njegove desete godine, negdje početkom šezdesetih godina prošloga stoljeća, do odlaska na studij u Zagreb. Obitelj Ančić prosječna je onodobna obitelj koju osim Siniše čine i roditelji Branko i Nevenka, sestra Biba, baka Milica te ujak Emil, a situacije iz njihova života neuobičajeno su duhovite i prepoznatljive.
lako će mnoge svojom atmosferom i ponekim likom ovaj roman podsjetiti na Tribusonove autobiografske proze Rani dani, Trava i korov i Mrtva priroda, ovaj je put, kako navodi autorica pogovora, Ana Lederer, riječ o bildungsromanu. Članovi obitelji, manje-više, poznati otprije, ovdje će se naći u novim, neobičnim i duhovitim, ali za razliku od autobiografskih proza, izmišljenim situacijama.


Download Ne dao Bog većeg zla PDF Ne dao Bog većeg zla PDF
Download Ne dao Bog većeg zla ERUB Ne dao Bog većeg zla PDF
Download Ne dao Bog većeg zla DOC Ne dao Bog većeg zla PDF
Download Ne dao Bog većeg zla TXT Ne dao Bog većeg zla PDFRead information about the author

Ebook Ne dao Bog većeg zla read Online! Diplomirao je i magistrirao (filmolgija) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kratke priče počinje objavljivati početkom 1970-ih godina 20. stoljeća u prvom valu tzv. fantastičara (Zavjera kartografa i Praška smrt), da bi se postupno opredijelio za žanrovsku prozu. Kritika je odmah uočila Tribusona kao najtipičnijeg predstavnika hrvatskih borgesovaca koji prvi među brojnima u toj struji postiže punu autorsku zrelost. Postupno napušta fantastiku, ali zadržava interes za srednjoeuropsku ikonografiju i težnju prema okultnome, što se očituje u njegovim romanima Snijeg u Heidelbergu, Čuješ li nas, Frido Štern (u cjelokupnom autorovom opusu jednom od najboljih njegovih djela), te Ruskom ruletu. Daljnji i brojni Tribusonovi romani dijele se na autobiografske i generacijski obilježene, mahom s temom iz zavičajnoga Bjelovara te analizom popkulturne mitologije svakidašnjice sedamdesetih godina (Polagana predaja, Povijest pornografije). U tu skupinu spadaju i dvije knjige autobiografskih eseja Rani dani (1977.) i Trava i korov (1999.). Drugi ciklus čine brojni Tribusonovi kriminalistički romani Zavirivanje , Siva zona, Noćna smjena i drugi, kojih je glavni junak bivši policajac Nikola Banić. Tim je romanima, uz one Pavla Pavličića, stvorio opus prihvaćen i od stručne kritike i od najšire čitateljske publike.

Dugogodišnji je urednik u Školskoj knjizi, redoviti je profesor filmskoga scenarija na Akademiji dramske umjetnosti. Od 2000. godine suradnik je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Razreda za književnost, a u lipnju 2008. godine postaje redoviti član Akademije.


Reviews of the Ne dao Bog većeg zla


MOHAMMED

The best ... And the most interesting, bright, fascinating ...

OLLIE

Why do I need to write a phone number?

KATIE

Put it on the toilet paper! or the fireplace!

LUCA

You can, and you should read it.

VICTORIA

A book that impressed me to the depths of my soul.
Add a comment
Download EBOOK Ne dao Bog većeg zla by Goran Tribuson Online free

PDF: ne-dao-bog-veeg-zla.pdf Ne dao Bog većeg zla PDF
ERUB: ne-dao-bog-veeg-zla.epub Ne dao Bog većeg zla ERUB
DOC: ne-dao-bog-veeg-zla.doc Ne dao Bog većeg zla DOC
TXT: ne-dao-bog-veeg-zla.txt Ne dao Bog većeg zla TXT